Ipad Geschiedenis

Apple, van origine een Amerikaans bedrijf, is de uitvinder van de Ipad en is in 2010 geïntroduceerd als tablet-pc. Dit is het begin van een ware revolutie en de Ipad geschiedenis. Wie had gedacht dat dit apparaat in zo’n korte tijd in elk huishouden te vinden is. Het apparaat is uitgevoerd met een multi-touchscherm, die bediend kan worden door het schuiven van uw vingers over het scherm. Een stylus, ook bekend als pen, was niet meer nodig. In de afgelopen jaren zijn er verschillende Ipads en modellen op de markt verschenen.

Alle modellen zijn geschikt voor internet. Je het 2 uitvoeringen namelijk een model met wifi en een model met wifi en cellular. Gedurende de Ipad geschiedenis is het mogelijk om met het laatste model gebruikt te maken van het mobiele netwerk in combinatie met een simkaart en een afgesloten abonnement. Tevens is dit model voorzien van een gps-ontvanger. Het wifi model kan uiteraard aangesloten worden op je WPA netwerk. Hiermee wordt het mogelijk om de spellen van Netent Ipad te spelen. De Ipad modellen zijn verkrijgbaar met gevarieerde opslagcapaciteiten van 8mb, 16 mb, 32 mb enz.

Ipad geschiedenis

Het apparaat is uitgevoerd in een multi-touchscherm, heeft het IOS besturingssysteem en lijkt veel op de Ipod touch en Iphone, maar de Ipad heeft een 9,7 inch scherm en weegt 700 gram. Bellen met de Ipad is niet mogelijk, skypen en facetimen wel. Daarnaast is het mogelijk om via de App Store een verscheidenheid aan apps te downloaden. Dit laatste heeft voornamelijk bijgedragen aan de populariteit van de Ipad geschiedenis.

Steve Jobs, de uitvinder en oprichter van Apple met een innovatieve en vooruitziende blik, heeft de Ipad geïntroduceerd tijdens een presentatie in San Francisco. Het was een persconferentie die veel mensen nog kunnen herinneren. Eenvoud en simpel waren de key words met een enorme mogelijkheid voor vernieuwende dingen. De Ipad biedt de mogelijkheid om boeken te lezen, muziek te luisteren, te e-mailen, te internetten, foto’s te maken, films te bekijken en spelletjes te spelen.

Kortom een tal van mogelijkheden en een vervanger voor de (video)camera PC, radio, Cd’s en boeken die door de komst van de Ipad geschiedenis zijn geworden. Het apparaat wordt geleverd met Mail, Youtube, Itunes, App store, Agenda, Google maps en nog veel meer. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om ontbrekende programma’s te downloaden uit Itunes. Inmiddels hebben veel grote bedrijven en game ontwikkelaars een App gemaakt, die de u gratis kan gebruiken of tegen een vergoeding.

Flash en HTML5

Gedurende de ipad geschiedenis is er veel veranderd. In eerste instantie was het niet mogelijk om een applicatie gelijktijdig met andere applicaties te openen, dit had namelijk grote invloed op de batterij. Daarnaast kon de Ipad niet goed multi tasken. Met de komst van IOS 4.2 is dit gewijzigd. Heden ten dagen is het nog steeds niet mogelijk om Adode Flash te gebruiken op Apple apparaten ondank vele verzoeken van Adobe.

Deze toepassing heeft een nadelig effect op de Ipad, Ipod touch en Ipad. Je ziet ook dat dit de reden is dat veel websites inmiddels zijn voorzien van HTLM5 wat een goed alternatief is voor het maken van bewegende beelden of video’s op websites. Ook andere programma’s zoals Pages, Numbers en Keynote zijn comptabel en kan gebruikt worden voor verschillende besturingssystemen.

Het apparaat heeft in de Ipad geschiedenis veel prijzen en awards mogen ontvangen. Het product is benoemd als een revolutie in de mediawereld en werd in 2010 onderscheiden als beste product. Tevens heeft de Ipad sinds 2010 verschillende vernieuwingen ondergaan. Zo is het apparaat uitgevoerd met een camera die je kan wisselen naar de voor- en achterkant. Snel hierna is Facetime geïntroduceerd. Het apparaat werd 33% dunner en ook 15% lichter.

Daarnaast werd het uitgevoerd met een beter scherm wat meer pixels bevat en een snellere processor wat heeft bijgedragen aan sneller internet en gebruik van apps. Aan de achterkant een ISight camera en uitgerust met Blutooth.

Ipad geschiedenis Ipad mini

Vanwege de hoge aanschafprijs van de Ipad werd in 2012 de kleinere variant op de markt gebracht namelijk de Ipad mini. Het apparaat is beschikbaar in 2 kleuren en het heeft een kleine behuizing en dunnere randen. Dit heeft invloed gehad op de grootte van het scherm. Als u dit vergelijkt met Ipad’s van andere merken is dit duidelijk zichtbaar.

Tevens is de Ipad mini uitgerust met een herkenning van vingers. Dit werd later ook toegepast in de vernieuwde Iphone 5. Ondanks dit product maar klein is (7,9 inch), heeft dit geen invloed op de kwaliteit van het scherm. Ook deze ipad is uitgevoerd een grote pixeldichtheid. Daarnaast is het maken van foto’s en films geen enkel probleem en zijn deze van hoge kwaliteit.

De Ipad geschiedenis heeft het mogelijk gemaakt om videoslots van Netent aan te bieden. Inmiddels heeft Netent een groot aanbod van kwalitatief hoogstaande videoslots die ondersteund worden door het besturingssysteem van Ipad. Ook de hoge kwaliteit van pixels en het scherm draagt bij aan het entertainment gevoel dat u zal ondervinden tijdens het spelen van het videoslot.