Arabian Nights

Arabian Nights Jackpot Slot
Arabian Nights Jackpot Slot

Arabian nights is een videoslot met een progressieve jackpot. Het gaat over de Arabische woestijn waar een Arabier leeft met een kameel en een lamp die iets weg heeft van de wonderlamp van Aladdin. De wonderlamp heeft een speciale betekenis in dit jackpot slot.

Zie je de lamp, wrijf er dan over heen en doe een wens. Misschien heb jij de geest in de magische lamp ontwaakt en wordt je wens vervuld.

Videoslot details Arabian nights door Netent Ipad

Arabian Nights is een jackpot slot waarbij je speelt op 5 rollen en 10 winlijnen. Het slot is een slot net als andere Netent videoslot zoals onder anderen Zombies, Wild water en Wonky Wabbits. De overeenkomst tussen de meeste andere videoslots van Netent en dit videoslot zijn de voorkomende features het wildsymbool, scatter symbool en de free spins.

Het grote verschil is de enorme hoofdprijs die bij het spelen van dit slot gewonnen kan worden. Deze hoofdprijs wordt ook wel progressieve jackpot genoemd. Verder is opvallend dat er bij dit videoslot maar gebruik gemaakt wordt van 1 level niveau. Het aantal winlijnen zijn wel instelbaar net als de coin value.

Wild symbool van Arabian nights

Het wild symbool is gekoppeld aan 2 prijzen. De eerste prijs is eigenlijk een feature, als er een wild valt dan kan deze veranderen in andere symbolen. Dit gebeurt alleen als dit een win tot gevolgen heeft. De win zal er zijn als al de symbolen + het wild symbool op een winlijn vallen. Waarbij de symbolen ook nog vanaf de linkste rol naar recht opeenvolgend moeten zijn. Er moet wel bij vermeld worden dat de wild de waarde van het scatter symbool niet kan aannemen.

De tweede prijs waaraan het wild symbool gelinkt is de multiplier met als hoogst haalbare de winkans op de jackpot. Vallen er 2,3,4 of 5 wilds dan krijg je daarvoor een vermenigvuldigingsfactor welke wordt vermenigvuldigd met de gespeelde inzet. Bij alle inzetten die zitten onder de maximale inzeworden de volgende multipliers gebruikt.

Aantal wildsymbolenVermenigvuldigingsfactor
210
3200
42.500
510.000
Tabel met vermenigvuldigingsfactor per wildsymboolSpeel je echter het slot met de hoogst mogelijke inzet en krijg je 5 wild symbolen dan win je het bedrag wat in de progressieve jackpot zit.

Progressieve jackpot van Arabian nights

De progressieve jackpot is een gezamenlijk opgebouwde jackpot. De spelers van Arabian Nights dragen allemaal een steentje bij aan de hoogte van de jackpot. Dit komt doordat als er een inzet gedaan wordt er een gedeelte van de inzet verdwijnt in de jackpot.

Speelt iemand met de maximale inzet en vallen er 5 wild symbolen dan wint hij het bedrag dat in de jackpot staat en welke je rechts boven de rollen ziet staan. Is de jackpot gewonnen dan begint de jackpot niet op 0 maar dan start de jackpot opnieuw op een vastgesteld bedrag. Dit is om te voorkomen dat als de jackpot gewonnen is en iemand anders zou hem meteen erna weer winnen de tweede persoon een lege jackpot zal winnen.

Het scatter symbool bij Arabian nights

Het scatter symbool is de wonderlamp. 3 Of meer scatter symbolen brengen 15 free spins waarbij de gewonnen prijzen worden verdriedubbeld. Ook maak je tijdens de free spins kans op het winnen van de progressieve jackpot en het winnen van extra free spins. Naast de free spins win je vanaf 2 scatter symbolen ook een verdubbeling van je inzet wat oploopt tot een winst van 500 keer de inzet wanneer er 5 scatter symbolen vallen.

Inzet bij Arabian nights

De belangrijkste inzetten om te weten zijn de minimale en de maximale inzet. De minimale en maximale inzet is alleen afhankelijk van het aantal winlijnen. Dit komt omdat de andere factoren die een invloed hebben op de inzet, zoals de bet level en coin value, een vaste niet variabele waarde bevatten.

Minimale inzet:
De min. inzet = 1 bet lines x €0,50 (min inzet)= €0,50 per druk.
Maximale inzet:
De max. inzet = 10 bet lines x €0,50 (max inzet)= €5,- per druk.