Blackjack Single Deck

Blackjack Single Deck Tafelspel

Door de vele Blackjack varianten die online te vinden zijn zal je misschien in de war raken van al de verschillende namen. Op deze site van Netent met Ipad zijn alleen de meest populaire blackjack spellen te vinden en daar hoort Blackjack Single Deck zeker bij.

Dit kaartspel is een hele sterke variant en brengt een heel groot voordeel voor de spelers met zich mee. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van maar 1 stok kaarten waardoor het voor de speler makkelijker wordt (kaart tellen) om in te schatten wat de volgende kaart wordt.

Kaart tellen bij Blackjack Single Deck

Om je winkansen bij Blackjack Single Deck te verhogen zou het makkelijk zijn om te weten welke kaarten er nog in de stok zitten. Hiervoor is een handigheidje welke gemakkelijk aan te leren is. Je verdeelt het aantal kaarten die in een stok zitten in 3. In groep 1 komen de kaarten 2 t/m 6, in groep 2 komen de kaarten 7 t/m 9 en in de derde groep komen de overige kaarten. Aan deze groepen zitten de getallen 1, 0 en -1 gekoppeld. Hoe het er nu uitziet zie je in de volgende tabel:

Kaarten waarden

  • 2 t/m 7 = +1
  • 7 t/m 9 = 0
  • 10 t/m as = -1

Tel je nu de kaarten van een stok bij elkaar op dan zal je uiteindelijk precies op nul uitkomen. Door dit systeem te hanteren bij Blackjack Single Deck zal je op elk moment weten wat er nog in de stok zit. Ben je een paar ronden verder in het spel en je hebt de kaarten op de bovenstaande manier geteld dan kom je uit op een positief of negatief getal.

Kom je uit op een negatief getal dan geeft dat aan dat er nog veel lage karten in de stok zitten wat vaak ten voordelen is van de bank. Kom je uit op een positief getal dan geeft dat aan dat er meer hoge kaarten in het spel zitten. Hoe hoger het positieve of negatieve getal is des te meer hoge of lage kaarten er resten.

Speldetails en werking Blackjack Single Deck

Het kaartspel Blackjack Single Deck heeft een theoretische uitbetalingspercentage van 99,55%. De nadruk moet daarbij wel gelegd worden op theoretisch. Het spel wordt zoals je al kan weten met een stock gespeeld. Je kan ook maar met een hand tegen de bank spelen waarbij je wel gebruik kan maken van alle blackjack mogelijkheden zoals splitsen, verdubbelen en je kaarten verzekeren. Voordat je aan het spel begint moet je wel een paar regels kennen. Schrik niet het zijn de eenvoudige basis regels van het Blackjack.

Allereerst moet je weten wat de waardes van de kaarten bij Blackjack Single Deck zijn. De kaarten met een getal erop hebben tijdens het spel dezelfde waarden als die op de kaart staat. Daarna heb je de 10 tot en met de koning welke een kaartwaarden hebben van 10.

Dan blijft er nog een kaart over en dat is de aas. De aas kan je zowel als 1 en als 11 gebruiken. Je begint het spel ieder met 2 kaarten waarbij de kaarten die jij krijgt open liggen en bij de kaarten van de bank blijft de tweede dicht. Het is de bedoeling om met deze 2 kaarten plus eventueel extra kaarten 21 te halen of zo dicht mogelijk bij 21 te komen. Heb je met 2 kaarten 15 en je besluit een kaart te nemen en deze kaart heeft een waarde van 7 dan ben je kapot en heeft de bank gewonnen zonder te hoeven spelen.

Zodra je boven de 21 uitkomt ben je altijd kapot dus pas op met het nemen van een volgende kaart. Heb je echter 21 bij de eerste 2 kaarten dan heb je blackjack en wordt je inzet met 1,5 keer vermenigvuldigd mits de bank ook 21 met de eerste 2 kaarten heeft. Jijzelf kan na iedere kaart beslissen of je nog een kaart neemt of dat je past. De bank kan dit niet, deze moet een kaart nemen zolang hij 16 of minder heeft en moet passen bij 17 of hoger. Heb je aan het einde van Blackjack Single Deck hetzelfde aantal punten als de bank dan krijg je de inzet terug.

Verzekeren Blackjack Single Deck

Verzekeren is mogelijk als de eerste kaart van de bank een aas is. Doe je dit dan kost het je 0,5 keer de inzet. Heeft de bank met de tweede kaart Blackjack dan ben je maar de helft van je inzet kwijt. Heeft de bank geen blackjack dan ben je sowieso je verzekering kwijt. Mogen wij van Netent Ipad een advies geven dan luidt deze verzeker je nooit.

Splitsen Blackjack Single Deck

Heb je een hand met 2 dezelfde kaarten dan mag je splitsen. Bij alle splits kaarten behalve de aas mag je dan gewoon kaarten vragen. Bij de aas krijg je er maar een kaart boven op gelegd. Splits je dan zal je ook met een dubbele inzet spelen.

Verdubbelen Blackjack Single Deck

Heb je na de eerste twee kaarten een totaal aantal punten van 10 of 11 dan kan je de eerdere inzet verdubbelen. Je hebt na het verdubbelen nog maar recht op een kaart.

Inzet bij Blackjack Single Deck

Je kan fiches met de waarden €1, €5 en €10 plaatsen (ook gecombineerd met elkaar) om tot een inzet te komen. Hierbij is de minimale en maximale inzet waar je je aan moet houden €1,- en €40,-.