Blackjack

Blackjack Tafelspel

Alle tafelspellen worden veel gespeeld bij de online casino’s. Baccarat, poker en Blackjack welke vallen onder de kaartspellen zijn daarbij de toppers. Blackjack is een oer oude tafels spel wat van origine gespeeld wordt met 1 tot 6 stokken. Hiervoor geldt met hoe minder het aantal stokken hoe hoger de kans is op winst ( denk hierbij aan het kaartellen). Bij dit tafelspel spelen alle spelers afzonderlijk van elkaar tegen de bank.

Blackjack van Netent

De Netent versie van dit kaartspel is er een om naar uit te kijken en is natuurlijk te vinden als Touch® versie waardoor Blackjack Touch® de juiste term is als je op een Ipad wil spelen. Het spel is realistisch en brengt een hoop spanning met zich mee. Je speelt het kaartspel rechtstreeks tegen de bank en hebt dan ook geen andere spelers naast je zitten.

Daarbij komt dat het spel zo is ontworpen dat het voor iedereen duidelijk en overzichtelijk is. Het wordt gespeeld met 4 x 52 kaarten welke elke keer bij aanvang van een nieuwe ronde door elkaar geschut worden. Blackjack heeft een van het hoogste theoretische uitbetalingspercentage van alle Netent spellen. Dit percentage ligt op maar liefst 99,60 %.

Blackjack kaart waarden

De kaarten die gebruikt worden zijn alle kaarten uit een stock met uitzondering van de jokers. Voor de kaarten 2 t/m 10 gelden de waarden die op de kaart staan. Voor de 10, boer, vrouw en de koning krijg je 10 punten en de aas mag geteld worden als 1 of 11.

Regels Blackjack

Het is de bedoeling dat je met de kaarten die je krijgt opgeteld zo dicht mogelijk bij de 21 komt of 21 zelf haalt. Het spel begint met 2 kaarten waarvan de kaarten van de speler open beide open liggen en bij de kaarten van de bank alleen de eerste kaart open ligt.

Heb je in een keer 21 dan win je als de bank dit niet heeft. Een Blackjack wil zeggen dat je bij de eerste 2 kaarten 21 hebt. Hiervoor heb je een aas en een 10 nodig. Heb je met de eerste 2 kaarten 21 en de bank bereikt met meer dan 2 kaarten 21 dan nog heb je gewonnen. Heb je minder dan 21 en de bank heeft bij de eerste 2 kaarten ook geen 21 dan wordt de vraag gesteld of je nog een kaart wil.

Let wel op als je hierdoor 22 of meer krijgt dan verlies je. De bank zal alleen een kaart nemen als de 2 kaarten van de bank minder dan 17 zijn en wanneer je jezelf niet kapot hebt gespeeld. Heeft de bank ( de dealer) 17 of hoger dan moet de bank passen. Heb je allebei aan het einde van de rit hetzelfde dan blijft je inzet staan. Je kan dan beslissen of je het opnieuw inzet of dat je de inzet terug neemt. Verder zijn er nog een paar spel varianten aanwezig zoals splitsen, verzekeren en verdubbelen.

Splitsen

Het splitsen van de kaarten kan je doen als je 2 dezelfde kaarten krijgt. Voor allebei de kaarten geldt dan dat je er onbeperkt karten bij mag vragen om zo dicht mogelijk bij de 21 te eindigen. Voor de azen geldt dit echter niet, splits je met 2 azen dan krijg je per aas maar 1 kaart erbij. Valt er dan een 10 dan heb je wel 21 maar wordt dit niet gerekend als Blackjack. Besluit je om te splitsen dan zal je met een dubbele inzet spelen.

Verzekeren

Als de open gedraaide kaart van de bank een aas is dan krijg je de keuze om je te verzekeren. Dit kost je 0,5 keer je inzet. Heeft de bank met 2 tweede kaart Blackjack dan verlies je maar de helft van de inzet. Heeft de bank geen 21 met de tweede kaart dan verlies je de verzekering.

Verdubbelen

Je mag ten aller tijden je inzet nadat je de eerste twee kaarten gezien hebt verdubbelen. Wel zit hier het verplichte nemen van een derde kaart aan gekoppeld. Verdubbelen mag dus altijd ook in geval van splitsen.

Inzet

Wil je rustig en met een zo’n laag mogelijke inzet spelen kies dan voor de pro low limit. Bij deze versie is de spel inzet minimaal €0,10 en maximaal €5,-. Kies je voor de gematigde versie, de Blackjack pro dan is de minimale en maximale inzet €1 en €40,-. Houd je van lekker grof speel dan de pro high limit versie. Bij deze versie heb je een minimale inzet van €25,- en een maximale inzet van €500,-.