Pontoon Pro

Pontoon Pro
Pontoon Pro Tafelspel

Weer zo’n uitermate interessante blackjack spel afkomstig van Netent. Deze variatie is misschien wel de leukste variatie die op het traditionele Blackjack kaartspel is verzonnen. Dit is natuurlijk wel de persoonlijke mening van Netent Ipad en het kan zomaar dat jezelf Blackjack single deck, Blackjack Double Exposure of de traditionele Blackjack leuker vindt.

Details van de black jack spelvariant Pontoon Pro

Pontoon Pro is een kaartspel wat gespeeld wordt tegen de bank en waarbij het de bedoeling is om de bank of dealer te verslaan door 21, wat bij dit spel Pontoon wordt genoemd, of in ieder geval meer punten dan je tegenstander te halen. Het unieke van het kaartspel is dat de kaarten van de bank beide gesloten blijven waardoor je geen enkel benul hebt wat voor kaarten de bank heeft. Het mobiele casino spel kan je spelen met een hand maar ook met 2 of 3 waarbij het mogelijk is om een derde kaart te nemen met een verdubbeling van je inzet.

Ook kan je er voor kiezen om gratis een opvolgende kaart te nemen of om te passen. Het uitbetalingspercentage van Pontoon Pro ligt op 99,59% en er wordt gebruik gemaakt van 6 stokken.

Werking Pontoon Pro

Het is van belang dat je bij het spelen van Pontoon Pro de waarden van de kaarten weet. De aas kan je voor twee waarden laten tellen, de 1 en de 11. De genummerde kaarten twee, drie, vier, vijf, zes, zeven, acht en negen tellen gewoon voor het nummer welke zich op de kaart bevindt. De 10, boer, vrouw en koning kan je allemaal tellen als 10 punten. De inzet die je moet doen voordat je de kaarten ziet is een pure gok en al helemaal als je niet weet of je met je 2 kaarten al kan passen of niet. Dit komt omdat je de kaarten van de bank niet kent en pas zal zien wanneer jij je spel gespeeld hebt. Toch heeft Pontoon Pro ook een paar voordelen. Zo moet de dealer onder de 17 altijd een kaart nemen en bij 17 in sommige gevallen ook.

Heeft de bank 17 door middel van een combinatie met een aas (een aas + een 6) dan moet de bank alsnog een kaart nemen. Zelf mag je alleen passen als 15 punten of meer hebt. Je verlies bij Pontoon Pro als je 22 of hoger hebt of als de bank een hoger of gelijk aantal punten heeft. Heb je Pontoon dan win je altijd van de bank mits hij ook met de eerste 2 kaarten 21 heeft. Je kan bij Pontoon splitsen en verdubbelen. Ja kan jezelf dus niet verzekeren zoals dat wel kan bij de andere Blackjack spellen. Dit komt omdat de bank beiden kaarten dicht laat liggen.

Splitsen

Splitsen is dus wel mogelijk en ook gewoon meerdere keren. Splitsen kan als je een hand van 2 dezelfde kaarten hebt. Splits je en ontvang je wederom 2 dezelfde kaarten dan mag je opnieuw splitsen. Bij iedere splitsing die je doet moet je ook de inzet verdubbelen. Bij het splitsen speel je het spel eerst met de ene gesplitste kaart en wanneer je daarmee klaar bent dan begin je met de tweede gesplitste kaart.

Verdubbelen bij Pontoon Pro

Bij iedere hand met 4 of minder kaarten mag je de inzet verdubbelen. Je krijgt dan een kaart en de begin inzet wordt gelijk verdubbeld. Heb je verdubbeld dan mag je daarna nog een kaard vragen. Je mag echter maar 1 keer per hand gebruik maken van de verdubbeling. Dit kan met fiches van een waarde maar ook met fiches van verschillende waarden. Wel zijn aan de inzetten limieten gebonden die niet overschreden kunnen worden. De minimale waarde van het kaartspel is €1,- en de maximale waarde is €40, per hand. Je kan ervoor kiezen om dit kaartspel met 3 handen te spelen waardoor je toch nog met een hoger minimum en maximum bedrag per ronde kan spelen.