Red Dog

Red Dog Tafelspel

Red Dog is een populair tafelspel waar velen nog nooit van gehoord zullen hebben. Het is makkelijk te begrijpen en je kan er in korte tijd veel geld mee verdienen. Red Dog is totaal niet te vergelijken met French Roulette, European Roulette of Caribbean Stud Poker ook is het anders als Baccarat of black jack.

Als je het in een hoek moet plaatsen dan kan je het spel een beetje vergelijken met hoger lager. Bij hoger lager krijg je een kaart en dan moet je aangeven of de volgende kaart hoger of lager zal zijn. Bij dit kaartspel krijg je 2 open kaarten en dan moet je inzetten op de derde kaart. Valt deze ertussen dan win je valt hij erbuiten of is de derde kaart gelijk aan een van de eerste 2 kaarten dan verlies je. Je kan bij dit spel dus weinig fout doen. En dat is wat menig een misschien wel zo aantrekt. Ons van Netent Ipad in ieder geval wel en daarom is dit veel gespeelde kaartspel ook in ons assortiment aan Netent spellen opgenomen.

Details Red Dog

Je kan bij dit kaartspel met een uitbetalingspercentage van 96,84% actief inzetten. Er wordt gebruik gemaakt van 1 stok kaarten zonder de jokers. (hint : zou ook hier het kaarttellen helpen? Zie uitleg kaart tellen bij Blackjack Single Deck)

Werking Red Dog

In de inleiding is er al wat verteld over Red Dog. Het is natuurlijk van belang dat je bij dit snel kaartspel goed oplet en niet in de snelheid van het spel meegaat. Neem de tijd met het bepalen of je de inzet raised of dat je gewoon called. Het lijkt soms te mooi een 3 en een vrouw als eerste 2 kaarten de Red Dog zal boven de kaarten aangeven dat er maar liefst 8 kaarten tussen zitten die kunnen vallen bij de derde kaart. Je raised je inzet en de derde kaart zal een 2 zijn. In zo’n geval ben je alles kwijt. Het tegenover gestelde kan ook gebeuren je krijgt bij de eerste 2 kaarten een 10 en een vrouw. Maar 1 kaart ertussen dus je raised niet en called. De derde kaart valt en het is een boer, je krijgt nu 5 keer je inzet uitbetaald en baalt dat je niet hebt ge-raised. Nu zal je denken waar slaat dit op. Wel hiermee willen we duidelijk maken dat bij dit Netent kaartspel die op de Ipad te spelen is alles mogelijk is.

Komt het voor dat de eerste 2 kaarten opeenvolgend zijn (bijv een 10 en een boer) dan zal de rode hond op het vakje cons gaan staan en zullen er 2 nieuwe kaarten gegeven worden. Hebben de eerste 2 kaarten dezelfde waarden (bijv allebei een boer) dan maak je kans op de grootste uitbetaling. Bij 2 dezelfde kaarten kan je de inzet niet verliezen, er wordt een derde kaart gegeven is de derde kaart ook hetzelfde dan heb je 3 of a kind. Voor 3 of a kind staat een uitkering van 11:1. In de tabel waarop de hond steeds aangeeft hoeveel kaarten er tussen de 2 eerste kaarten zitten kan je tevens aflezen wat de uitbetalingen zijn als de derde kaart er toch tussen valt.

Inzetten bij Red Dog

Inzetten bij Red Dog gebeurt aan de hand van fisches. De fiches met verschillende waarden waar je uit kan kiezen staan links onder in beeld. Kies een muntwaarde en plaats deze op het vakje ANTE. Druk vervolgens op deal en het spel begint. Na de eerste 2 kaarten kan je eventueel raisen. Druk je op raise dan zal je inzet verdubbeld worden waarna de derde kaart gegeven wordt. Onder het icoontje van de moersleutel(links onder) zit een menu. In dit menu kan je kiezen om progressief gokken aan of uit te zetten. Zet je deze aan dan kan je de eventueel gewonnen punten meenemen naar de volgende ronde. De minimale inzet is €1,- en de maximale inzet is €100,-. Dit staat ook aangegeven op de speeltafel zelf.