Big Bang

Big Bang Video Slot

Het ontstaan van de aarde en het leven van de mens wordt door velen toegeschreven aan de Big bang theorie. Deze theorie dat beter bekend staat als de oerknal gaat uit van waarnemingen waaruit blijkt dat het heelal steeds maar groter wordt. Toch zijn er nog een hoop tegenstrijdigheden in deze theorie omdat sommige “waarnemingen” botsen met de voorgeschreven natuurkundige wetten.

Over het algemeen is bekend dat Netent spellen gebaseerd zijn op films, gebeurtenissen enz. Welke gebeurtenis is er nu mooier dan de Big bang theorie om er een videoslot van te maken en een van de eerste videoslots welke Netent Ipad compatable heeft gemaakt.

Videoslot details

Met zijn uitbetalingspercentage van 96% blijft dit 5 rols, 25 winlijnen videoslot ietwat achter op de rest. Al is dit procentuele getal al absurd hoog voor een online videoslot. Bij Big Bang komen er geen spectaculaire bonus levels voor. Dit is ook niet nodig want door de opzet van dit slot zijn er genoeg andere mogelijkheden om te winnen. Big bang maakt in plaats van een bonuslevel gebruik van een progressieve multiplier. De wilds zullen ook de nodige extra punten opleveren.

De verdubbelende meter(progressieve multiplier)

De multiplier meter bestaat uit 6 niveaus, elke hoger niveau is een verdubbeling van de ander. Het eerste niveau bestaat uit een vermenigvuldigingsfactor van een, het tweede niveau is x2, derde niveau is x4 en zo per niveau oplopend tot niveau 6 waar de vermenigvuldigingsfactor 32.

Door prijzen bij elkaar spelen van winnende combinaties, welke alleen zijn te verdienen bij een triple aan symbolen op opeenvolgende rollen van links naar recht, zal de meter oplopen. Ieder keer als een combinatie aan symbolen een winst geven zal de meter een niveau stijgen.

  • Zit je in niveau 1 dan wordt het gewonnen aantal punten vermenigvuldigd met 1.
  • Zit je in niveau 2 dan wordt het gewonnen aantal punten vermenigvuldigd met 2.
  • Zit je in niveau 3 dan wordt het gewonnen aantal punten vermenigvuldigd met 4.
  • Zit je in niveau 4 dan wordt het gewonnen aantal punten vermenigvuldigd met 8.
  • Zit je in niveau 5 dan wordt het gewonnen aantal punten vermenigvuldigd met 16.
  • Zit je in niveau 6 dan wordt het gewonnen aantal punten vermenigvuldigd met 32.

Zorg er voor dat iedere spin een prijs bevat want zodra er een spin tussen zit zonder win dan valt de meter terug naar niveau 1.

De wilds van Big Bang

Het wild symbool kan verschijnen op alle 3 de plaatsen van de 5 rollen. Wat niet bij ieder videoslot van Netent het geval is. Bij Twin Spin bijvoorbeeld kan de wild alleen maar op de laatse 4 rollen vallen. Het wild symbool is makkelijk te herkennen want het is de rood gloeiende zon. Om het helemaal gemakkelijk voor de speler te maken staat er op de zon wild geschreven. De zon kan iedere ander voorkomend symbool van het videoslot vervangen. Ook voor de wild prijzen geldt dat ze vermenigvuldigd worden met het aantal waarop de multiplier meter staat.

Inzet bij Big Bang

De inzet bij Big bang is variabel tussen een minimum van €0,25 en een maximum van €50 per druk. De inzet kan zelf bepaalt worden met de pijltjes die bij de vakjes level en coin value staan. De level is in te stellen op 1 tot 4 en de muntwaarde is in te stellen op 0,01 tot 0,5. Zo kom je uit op een minimale van 25 win lijnen x 0,01 coin value x het inzet niveau(level) 1 =€0,25.

En voor het berekenen van de eerder genoemde maximale inzet worden de maximale in te zetten waarden bij de coin value en de level genomen. Naast de inzet mogelijkheden van Big Bang heeft het videoslot nog een aantal andere mogelijkheden waarbij functies in of uitgeschakeld worden. Zo kan links onder anderen de muziek/ geluiden aan of uit gezet worden, spelregels opgevraagd worden en onder de steeksleutel zit nog een menu met andere mogelijkheden die wel of niet geselecteerd kunnen worden door ze aan te vinken.