Excalibur

Excalibur Video Slot

De Excalibur is een zwaard welke gehanteerd werd door koning Arthur. Nadat Arthur tijdens een gevecht zijn uit de steen getrokken zwaard brak kreeg hij een nieuw zwaard genaamd van de vrouw van het meer. Deze zwaard genaamd de Excalibur bevatte speciale krachten, zo zou Arthur niet gewond raken zolang hij in het bezit zou zijn van het zwaard.

Voor zijn dood zou Arthur de opdracht gegeven hebben om het zwaard terug te gooien in het meer om het zo te schenken aan de vrouw van het meer. Dit grafisch sterke slot heeft een hele andere uitstraling dan Evolution, Elements en Egyptian heroes. Het is qua uitstraling een stuk rustiger wat het voor sommige juist zeer aantrekkelijk maakt.

Videoslot details door Netent Ipad

Het uitbetalingspercentage van Excalibur behoort met z’n 95,1 tot de laagste percentages van de Netent videoslots. Dit heeft voornamelijk te maken met de eenvoud van het slot. De 5 rollen , 20 winlijnen videoslot bevat namelijk geen ingewikkelde bonus spellen. Er wordt alleen gebruik gemaakt van wild symbolen en het scatter symbool. Natuurlijk staat er voor een aantal scatter symbolen een aantal free spins. De winlijnen zijn wel onafhankelijk van elkaar in te stellen zo ook het level niveau waarmee je speelt. Wil je in een keer met de hoogste level niveau en maximaal aantal winlijnen spelen druk je gewoon op max inzet. Dit zorgt er overigens niet voor dat er ook met de maximale coin value gespeeld wordt. Dit blijft te alle tijde een handmatige aangelegenheid.

Wild bij Excalibur

De wild bij Excalibur is te verdelen in 2 soorten de gewone wild en de golden wild. De gewone wild is het zwaard, het zwaard kan wanneer de situatie zich voordoet veranderen in de andere symbolen van het spel. Dit geldt voor alle symbolen behalve het symbool van de scatter, dat symbool staat op zich en is door geen andere wild aan te nemen. Verder is de wild in het bezit van een soort multiplier welke in werking treedt vanaf 2 wildsymbolen. Vallen er 2 wildsymbolen na een spin op een winlijn dan wordt er een multiplier van 10 keer de inzet geactiveerd.

  • Bij 3 wild symbolen is de multiplier: 250 keer de inzet.
  • Bij 4 wild symbolen is de multiplier: 2.500 keer de inzet.
  • Bij 5 wild symbolen is de multiplier: 10.000 keer de inzet.

Hieruit kan opgemaakt worden dat de gewone wild op iedere rol van het videoslot voorkomt.

De golden wild

De golden wild is net als de gewone wild een zwaard. Alleen bij de golden wild is het, wat de naam al aangeeft, zwaard van goud. Het gouden zwaard heeft dezelfde werking als het gewone wild symbool. Het kan dus ook de waarde aannemen van de andere symbolen met uitzondering de scatter. Het verschil met de gewone wild is echter dat de golden wild enkel en alleen voorkomt op de derde rol. De kans dat er een winnende combinatie met het gouden zwaard gemaakt kan worden is daardoor een stuk kleiner. Lukt het toch om tot een combinatie te komen dan zullen het aantal punten die voor die combinatie staan met 4 worden vermenigvuldigd.

Scater en free spins bij Excalibur

De free spins zijn op 3 manieren te verkrijgen en worden getriggerd door de gouden beker. De gouden beker is daarmee het symbool van de scatter. Naast de free spins zijn er met de gouden beker ook punten te winnen.

  • 2 gouden bekers = 2 keer de spelinzet.
  • 3 gouden bekers = 5 keer de spelinzet +10 gratis spins.
  • 4 gouden bekers = 25 keer de spelinzet + 20 gratis spins.
  • 5 gouden bekers = 500 keer de spelinzet + 30 gratis spins.

Voor de rest is de werking van de free spin modus hetzelfde als de werking van het basisspel. Er kunnen ook extra free spins gewonnen worden en ook de 2 wilds zullen in deze modus voorkomen.

Minimale en maximale inzet

Allereerst de verschillende coin waardes. Je kan kiezen uit de volgende coin value.
Coin value: €0.01, €0.02, €0.05, €0.10, €0.20, €0.50 en € 1.
Naast deze coin warden kan er gekozen worden uit 20 winlijnen en 4 level niveaus. Voor de minimale inzet geldt dan:
Min: 1 winlijn X level 1 x €0,01 coin = €0,01 per spin.
Voor de maximale inzet geldt:
Max: 20 winlijnen x level 4 x €1,- coin = €80,- per spin.