Funky Seventies

Funky Seventies Video Slot

Terug naar de tijd en de jaren zeventig waar de klanken van de funk en disco muziek u nostalgie brengt. Funk en disco zijn nog steeds een belangrijke muziekstroom die in de pop terug te horen is. Grote hits zoals Never Can Say Goodbye en Rock your baby, zullen velen van jullie nog wel bekend in oren klinken. Funk is muziek waar u energie van krijgt en is afkomstig is uit soul en rhythm & blues genre.

Het wordt als een rauwe vorm van dansmuziek bestempeld. Deze muziekstroom komt oorspronkelijk uit Amerika waar de funky soul muziek samen gaat met dansmuziek waarbij de drum en baswerk een geweldige combinatie zijn met gesyncopeerde lijnen. Dit is de veroorzaker van de groove die in de muziek zijn intrede doet. Ook andere muziekstromen zoals Jazz, disco en hard rock nemen deze funk stroming over. James Brown is de veroorzaker van Funky 70’s, wordt in de VS een grote ster en zijn liedjes zijn nog steeds beroemd.

Disco daar in tegen is een genre van dansmuziek die afkomstig is uit de discotheken, waarbij funk, soul en salsamuziek gemixt werden en de dansstijl wordt hierop aangepast. Ook de kleding die men toen droeg waren voor die tijden conventioneel. Plateauzolen, Afro haar, mooie autos, discoballen, funky kleding en flower power waren in die dagen zeer populair. Ook de disco stroming vindt zijn oorsprong in de jaren zeventig en werd bekend door een soundtrack uit een film van o.a Saterday Night Fever. Deze Funky Seventies werd dus niet alleen ondersteund door de discotheken maar werd ook opgepakt door de filmindustrie en radio. Het zijn liedjes van een eenvoudig patroon , ook wel bekend onder de vierkwartsmaat of 120 beats per minuut, waar lekker op gedanst kan worden, het is niet verwonderlijk dat Net Entertainment een slot heeft gebaseerd op deze bekende muziekstyle.

Het videoslot

Niet alleen de muziek is in dit slot belangrijk ook de verschillende symbolen, features en bonuslevels. De credits worden bij Funky Seventies berekend over de ingestelde winlijnen. Dit spel heeft maar liefst 40 winlijnen, wat bij Netent Ipad spellen niet vaak voorkomt. Daarnaast is het spel voorzien van 5 rollen waar die verdeeld zijn in 3 rijen. Als u alle winlijnen optimaal instelt heeft u uiteraard meer kans op het winnen van een prijs. Daarnaast is het juist instellen de coin value en de level belangrijk omdat dit in combinatie met de winlijnen uw inzet en uw winst kan beïnvloeden. Naast de vele inzetmogelijkheden heeft Funky Seventies ook nog een Wild symbool, Free Spins, Scatter symbool en Stacked wilds.

De kernmerken uit die tijd zoals de discobal, afro kapsel, cassetteband, plateauzolen en de auto uit die tijd komen in het spel terug. Dit slot kent een variatie aan verschillende symbolen die elk een eigen waarde hebben.

Voor de speler is het interessant om alvorens het spelen de paytable te raadplegen. Hierin staan alle spelregels volgens Net Entertainment van toepassing zijn. Het is daarnaast een handig hulpmiddel als u de waarde van de symbolen terug wilt lezen. Dit videoslot begint niet met een geweldig intro film zoals bijvoorbeeld Jackhammer, Boom Brothers of Mega Fortune maar dat wil niet zeggen dat dit slot niet de moeite waard is. Het thema slaat duidelijk op de Funky Seventies en de funky muziek ondersteund dit thema. Als u interesse heeft in feel good Netent thema, dan zal u waarschijnlijk ook Disco Spins, Super 80’s en Flowers geweldig vinden.

Uitleg Funky Seventies

Houdt u van Funky muziek uit de jaren zeventig, dan is dit slot geschikt voor u. Naast de bijpassende symbolen wordt dit slot ondersteund met passende muziek. Dit is volgens ons toch wel het handelsmerk van Netent. Zoek niet verder naar een bonusspel. Dit is bij Funky Seventies niet aanwezig. Het wordt wel gecompenseerd door de wild, scatter en andere symbolen die zorgen voor een aantrekkelijke winst.

De verschillende features

Het Wild symbool is bij Funky Seventies duidelijk herkenbaar. Als u een geoefend speler bent heeft dit geen verdere uitleg nodig. Het fungeert als een joker en gaat een winnende combinatie aan op een ingestelde winlijn met uitzondering van de scatter. Als u meerdere wild symbolen op uw scherm verschijnen op een winlijn, dan is het een mogelijkheid dat de Stacked wild geactiveerd wordt. Bij 3 Het scatter symbolen of meer ontvangt u maar liefst 5 gratis spins. Daarnaast worden uw gewonnen credits tijdens deze Free spins verdubbeld. Ook tijdens de Free spins kan het voorkomen dat u wederom kans krijgt op de Free spins.

Funky Seventies is geen slot wat geïntroduceerd wordt door een fantastisch filmpje maar kan u een feel good ervaring bezorgen. Het geeft u een funky gevoel en een hoop energie. Dit spel is voorzien van eenvoudige win mogelijkheden zoals de wild en scatter al is het helaas nog niet op de Ipad te spelen. Dat hoeft niet te betekenen dat u hiermee geen grote prijzen kan winnen. Een relatieve lage inzet is al mogelijk dit is door de speler zelf in te stellen. Het slot is duidelijk en overzichtelijk voor u een mooie kans om in de groove te komen.