Jack and the Beanstalk

Jack and the Beanstalk Video Slot

Het videoslot Jack and the Beanstalk wat wij van Neten Ipad voor je behandelen is afgeleid van het sprookje Sjaak en de bonenstaak. Er zijn een aantal onduidelijkheden aan dit sprookje. De eerste en niet al te onbelangrijke onduidelijkheid is dat men tot op de dag van vandaag niemand weet wie het sprookje geschreven heeft. En het tweede waar sommige over twisten is de naam. De ene noemt het Sjaak en de bonenstaak en de andere noemt het Jaap en de bonenstaak. In beide gevallen praat men echter over hetzelfde sprookje.

Het verhaal achter dit Netent videoslot

Jack and the Beanstalk gaat over een boere jonge die op een dag de laatste koe ruilt voor bonen zaad. Zijn moeder is hier zo woest over dat ze de zaden weggooit. De volgende dag staat echter een bonenstaak naast het huis die reikt tot ver boven de wolken. Sjaak besluit om de bonenstaak te beklimmen en komt terecht bij een enorm kasteel bewoond door een reus. Waar hij tot 3 maal toe iets pikt en mee neemt waardoor ze het beter krijgen. De derde keer komt de2 koppige reus achter hem aan maar voordat de reus beneden is hakt Sjaak de bonenstaak om en de reus valt dood.

Videoslot details

Het videoslot Jack and the Beanstalk is anders dan videoslots als Hot City, Gonzo’s Quest en Golden Shamrock. Eigenlijk is het videoslot op bepaalde punten vernieuwend waardoor het uniek is. Het bevat wel 5 rollen van 3 rijen en 20 winlijnen welke vast zijn ook maak je kans op free spins. Het grote verschil zit hem in de wild en de bonus level.

De wild

Het wild symbool bij Jack and the Beanstalk is het symbool dat kan veranderen in de andere videoslot symbolen met uitzondering van het scatter symbool en de sleutel bij de free spins. Het wild symbool is een walking wild wat wil zeggen dat wanneer er een wild verschijnt er re-spins ontstaan waarbij de wild elke keer een rol naar links opschuift. De re-spins gaan door tot de wild de meest linkse rol heeft bereikt.

De scatter en bijbehorende free spins bij Jack and the Beanstalk

Het scatter symbool is de schatkist, spin je minimaal 3 schatkisten op de rollen dan krijg je 10 gratis spins. Bij de free spins krijg je te maken met de walking wild en met de scatter symbolen alsmede al de andere symbolen die ook voorkomen bij het basisspel. Er komt echter ook een nieuw symbool voor bij de free spins modus en wel de sleutel. De sleutel is het symbool voor het bonus spel en zal alleen op de vijfde rol kunnen verschijnen. Het kan voorkomen dat als je de free spins wint er naast de drie scatter symbolen ook een walking wild verschijnt. Gebeurt dit dan zal eerst de free spins worden afgewerkt waarna het basis spel weer start met de walking wild.

Het bonus spel bij Jack and the Beanstalk

Het bonus spel heeft te maken met de sleutel op rol vijf. Valt de sleutel dan zal deze worden opgeslagen onder in beeld onder het symbool van de gouden geldzak, de gouden kip, en de gouden harp. Zijn de drie rondjes onder een van de symbolen of onder alle symbolen gevuld dan zal het symbool als het voorkomt op de rollen veranderen in lopende wild en zullen er re-spins in werking treden. Het gehele bonusspel is ook precies hetzelfde op de Ipad versie van deze slot.

De walking wild en de re-spins zullen stoppen als het wild symbool de meest linkse rol heeft bereikt en alle wilds uit beeld zijn verdwenen. Valt er daarna opnieuw een zak geld, kip of een harp dan start de walking wild weer opnieuw. Dit herhaald zich tot de free spins op zijn.

De harp zal bij dit bonusspel veranderen in expanding walking wild waardoor de hele rol in een wild zal veranderen. De kip zal een wild vormen van 3 gouden kippen er komt een kip onder en een kip boven de gevallen kip bij. Dit kan ook betekenen wanneer de kip op de onderste of bovenste plaats van de rol valt dat er maar een wild kip bijkomt. Voor de geldzakken geldt dat je bij een geldzak op de rol er een geldzak bijkomt.

De inzet bij Jack and the Beanstalk

De minimale inzet bij is:
Minimaal: 20 winlijnen x 1 level x €0,01 (min. coin value)= €0,20,-
Maximaal: 20 winlijnen x 10 level x €0,50 (max. coin value)= €100,-