Kings of Chicago

Kings of Chicago Video Slot

Veel poker varianten zijn er online al te vinden. Kings of Chicago van Netent is een van die varianten waarbij Netent een combinatie heeft gemaakt van een videoslot en het populaire pokerspel. Bij alle videoslots waaronder Jungle games, Jack hammer en Jack and the beanstalk wordt gebruik gemaakt van rollen. Bij Kings of Chicago wordt er gebruik gemaakt van 5 kolommen van 3 kaarten. Dit netent spel is bij Netent Ipad ingedeeld onder de videoslots omdat het naast het poker spel de looks van een een videoslot heeft.

Videoslot details

Zoals gezegd is Kings of Chicago een videoslot en geen video poker spel. Dit komt omdat het spel 5 winlijnen, free spins(deals) een scatter en een wild bevat. Het videoslot heeft een uitbetalingspercentage van 97,8% wat ongekend hoog is. Ben je een liefhebber van poker en videoslots dan is dit spel een echte aanrader.

Mogelijke kaart combinaties

De winnende combinaties bij Kings of Chicago zijn de combinaties hoe ze bij het pokerspel voorkomen. Het minimale wat je moet hebben voor een winnende combinatie is de three of a kind. Verder zijn er prijzen te winnen met natural royal flush, five of a kind, royal flush, straight flush, four of a kind, full house, flush en met de straight.
Ook zijn er multipliers gekoppeld aan combinaties met een wild en aan meerdere scatter symbolen.

De wild van dit poker videoslot

De wild is bij een kaartspel altijd de joker. De joker kan je net als bij een echt kaartspel gebruiken voor ieder ander symbool behalve het scatter symbool. Ontstaat er een winst met de joker dan zal de prijs die je wint verdubbeld worden.

Scatter

Het scatter symbool staat voor free spins, in he geval van Kings of Chicago voor free deals. Daarnaast levert het scatter symbool nog een leuk bedrag op want het bevat immers ook een soort van multiplier. Deze multiplier treedt in werking bij 2 scatter symbolen of meer. Hieronder een overzichtelijke uitleg van het aantal scattersymbolen met de bijbehorende free deals en multipliers. Voor de multipliers telt dat ze vermenigvuldigd worden met de gespeelde inzet op het moment dat de prijs gewonnen wordt.

De multiplier en bijbehorende free deals die horen bij het aantal gevallen scatter symbolen:

  • 2 Scatter symbolen hebben een multiplier van 5.
  • 3 Scatter symbolen hebben een multiplier van 15 en 10 free deals.
  • 4 Scatter symbolen hebben een multiplier van 50 en 15 free deals.
  • 5 Scatter symbolen hebben een multiplier van 500 en 30 free deals.

Free deals bij Kings of Chicago

Bij de free deals wordt hetzelfde pokerspel met dezelfde prijzen gespeeld als bij het basis spel. Wel is het zo dat tijdens de free deals alle gewonnen prijzen worden verdubbeld. Komet het voor dat er tijdens de free deals opnieuw 3 of meer scatter symbolen vallen dan krijg je er free deals bij. Deze free spins worden dan bij het resterende aantal free deals opgeteld.

Inzet zelf bepalen

De inzet is bij dit videoslot is zelf te bepalen. Hiervoor dien je de gewenste aantal bij coin value en bij level te kiezen. Aangezien er 5 vaste winlijnen zijn hebben deze geen invloed op de minimale en maximale inzet. Kies je voor een minimale inzet dan is het noodzakelijk om het laagste level niveau in te stellen samen met de laagste coin waarde. Kies je ervoor om met een maximale inzet te gaan spelen dan moet je hoogste level niveau inschakelen en de hoogste muntwaarde kiezen.

Doen we dit in de praktijk dan komen we op een minimale en maximale inzet uit van:
Minimale inzet is : level 1 x 5 winlijnen x muntwaarde €0,01= €0,05 per deal.
Maximale inzet is: level 10 x 5 winlijnen x muntwaarde €1,- = €50,- per deal.


Tip: het is handig om voor het spelen even de paytable, die zich rechtsonder op het Netent videoslot bevindt, te openen. Hierin kan je zien wat de mogelijkheden en de te winnen prijzen zijn bij dit poker videoslot.