Magic Portals

Magic Portals Video Slot

Het videoslot Magic Portals is een inspiratie die afkomstig is van de portal die je naar een andere dimensie kan brengen. Het omgekeerde is ook mogelijk waardoor wezens uit een andere dimensie naar ons werelddeel komen. In de film industrie wordt veelvuldig gebruik gemaakt van portals. Ook op het internet kennen we het gebruik van portals.

Men spreekt van een portal als men via een web pagina naar andere site geleid wordt. Een ander woord voor portal is het Nederlandse woord toegangspoort.

Het videoslot

Magic Portals is een videoslot van Net Entertainment welke is opgericht in 1996 te Zweden. Het videoslot gaat over twee magische poorten welke je niet zullen leiden naar een andere dimensie maar wat zal leiden tot leuke prijzen waarbij veel punten te verdelen zijn. Omdat deze site gaat over videoslots van Netent Ipad gericht. Is het logisch dat er aandacht besteed wordt aan video games zoals Magic Portals, Aliens, Mega Fortune, Starburst, Big bang en Gonzos quest en vele andere leuke Ipad games van Netent.

Videoslot details

Het videoslot Magic Portals is een 5 rollen, 3 rijen videoslot met in totaal 25 winlijnen. Op de eerste en laatste rol op de middelste rij bevind zich een magische cirkel welke de Magic Portals worden genoemd. Het spel bevat free spins en wilds.

Wild feature

De wilds bij dit videoslot komen in grote getalen voor. Er is niet een specifiek wild symbool maar alle symbolen kunnen veranderd worden in een wild. Dit gebeurt zodra er na een spin ronde in de magische ring van rol 1 en de magische ring van rol 5 dezelfde symbolen vallen. Gebeurt dit dan zullen al de symbolen die hetzelfde zijn als de in de magische ring gevallen symbool veranderen in een wild. Dit kan leuke situaties opleveren en geregeld zal het voorkomen dat hierdoor een big win gewonnen wordt.

Free spins feature bij Magic Portals

Free spins zijn maar op een manier te winnen bij dit videoslot. Zonder ergens voor te hoeven sparen of zonder dat er 3 of meer gelijke symbolen vallen kan men de free spins winnen. De vrije spins worden toegewezen als in de magische cirkel van de eerste en de laatste rol het symbool van de free spins valt. Is dit het geval dan krijgt de speler 10 gratis spins. In deze feature zal de magische ring zich verspreiden naar onder en boven.

Nu bevatten alle plaatsen op de vijfde rol een magische ring. De vrije spins worden gestart en valt er een zelfde symbool in de ring van rol een en in een of alle 3 de ringen van rol 5 dan zal net als bij de wild feature al dezelfde symbolen op het speelveld veranderen in een wild.

De inzet

Het videoslots is te spelen met een inzet naar keuze. Er kan gekozen worden voor een inzet die ligt tussen de €0,25 (25 winlijnen x 1 level x 0,01 coin value) en €250 (25 winlijnen x 10 level x 1,00 coin value). Waarbij de level is in te stellen van 1 t/m 10 en de coin value van 0,01 tot 1,00.

Instellingen

Er is de mogelijkheid om verschillende instellingen van het slot te veranderen. Zo zijn links onderaan een aantal knoppen weergegeven met daarop de afbeeldingen van een moer sleutel, luidspreker, vraagteken en een knop met de tekst auto. Bij de moersleutel kunnen instellingen veranderd worden van o.a.: sneller draaien, intro kijken of overslaan, audio instellingen, grafische weergave.

Bij de luidspreker kan je door een druk op de knop het geluid in/uit schakelen en bij het vraagteken worden alle regels en werkingen van het videoslot nog eens uitgelegd. De auto knop is er voor als er voor gekozen wordt om het spel automatisch te laten spelen. Hier kan er gekozen worden hoeveel keer het de rollen van het slot automatisch moet worden gespind. Deze instellingen zijn ook te vinden op de Magic Portals Touch versie waarbij precies hetzelfde spel gespeeld kan woprden maar dan op de Ipad.