Reel Rush

Reel Rush Video Slot

Het videoslot Reel Rush is een van de meest aparte slots op z’n manier. Het slot is te vergelijken met een klassieke videoslot en heeft tevens unieke eigenschappen waardoor het slot ook weer thuis hoort bij de nieuwere uitgebreidere videoslots van Netent.

Het slot is net als vele andere slot van Netent Ipad te spelen. Het verschil tussen de laptop/computer versie en Ipad/ Netent Touch® versie is nihil en alleen terug te vinden in het bedieningspaneel. Voor de rest is de uitstraling en de features exact hetzelfde. Ook in het winst/uitbetalingspercentage zit geen verschil. En is het slot met z’n maximaal 3125 winmanieren net zo populair als Disco Spins, Twin Spin en Lucky Angler.

Videoslot details

Het videoslot Reel Rush heeft 5rollen, als je het rollen kan noemen. Er kan misschien beter gezegd worden dat het slot 5 kolommen bestaande uit 5 rijen. Waarvan bij aanvang van het spel de eerste rij alleen het middelste vak een symbool bevat. De middelste 3 vakken van de tweede rij symbolen bevatten. De derde rij geheel uit symbolen bestaat, waarna de vierde rij weer 3 symbolen heeft gevolgd door een symbool in het midden van rij 5. De symbolen vormen in het begin als het ware een ruit op de voorkomende kolommen. Op de plaatsen die nog niet bezet zijn door een symbool staat de ster met de R erin , het symbool van het spel. Het uitbetalingspercentage van het slot is vastgesteld op 97%.

De voorkomende features zijn de wild, re-spins en free spins. En met de 3125 winmanieren is het videoslot de enigste in z’n soort. Voor de winnende combinaties geldt dat ze moeten bestaan uit minimaal 3 dezelfde symbolen en alleen van uiterst links naar uiterst rechts worden toegekend.

De wild van Reel Rush

Het wildsymbool is de ster welke tevens het symbool van het videoslot is. De ster kan voorkomen op de kolommen twee, drie, vier en vijf. Het wild symbool komt zowel in het basis spel als in de free spin bonus level voor. Het staat voor vervanging van alle andere symbolen wanner er een winnende combinatie uit kan ontstaan.

Re-spins

Zoals helemaal in het begin staat beschreven bestaat , bestaat Reel Rush uit vakken van 5 kolommen en 5 rijen en bevat een gedeelte van de vakken maar een symbool. Het aantal symbolen bij aanvang zijn 1x3x5x3x1 wat aangeeft dat er 45 win mogelijkheden zijn bij aanvang van het spel. Hier kan echter snel verandering in komen als er een prijs valt. Het geval is namelijk dat wanneer er een prijs valt dat er 2 symbolen bij komen. Hierdoor veranderd de win mogelijkheid meteen in 135. Bij iedere opeenvolgende prijs na een re-spin zullen er 2 vakken bij komen.

Na de 6 de re-spin zullen alle vakken symbolen bevatten waardoor de win mogelijkheid is opgelopen tot 5 x 5 x 5 x 5 x 5 en dat is 3125. Het is echter zo dat wanneer er geen prijs valt tijdens de re-spin het spel opnieuw begint in de basis opstelling.

Free spins bij Reel Rush

De free spins bij Reel Rushnet als bij de Reel Rush Touch versie zijn te verkrijgen indien er na de vijfde re-spin opnieuw een prijs valt. Hierna komen er 8 free spins vrij waarbij gespeeld wordt met het volle aantal symbolen. Dit houdt in dat alle 8 de free spins er maar liefst 3125 mogelijkheden zijn om te winnen ongeacht of er nu een prijs valt of niet. Bij de free spin bonus wordt altijd met het volle aantal symbolen gespeeld als je verliest ga je dus niet terug naar de basis opstelling. Het free spin bonuslevel van Reel Rush wordt gespeeld met de inzet waarmee de vrije spins gewonnen zijn. De hoogte van de gewonnen prijzen tijdens de free spins worden dan ook berekend met deze inzet.

De twee uiterste inzet mogelijkheden

De minimale en maximale inzet bij het slot worden als volgt bepaald.
Minimale inzet: dit is het laagste level niveau(= 50) x de laagste muntwaarde(=€0,01)= €0,50.
Maximale inzet: dit is het hoogste level niveau(= 500) x de hoogste muntwaarde(=€0,20)= €100.