Wild Witches

Wild Witches Video Slot

Dit videoslot komt een beetje overeen met de komische film Hocus spocus. Hierin brouwen drie heksen een toverdrankje waarmee ze de kinderen van het dorpje willen doden. Hierdoor zouden ze onsterfelijk worden doordat de jeugd van de gedode kinderen tot hen zou komen. Een jongen van het dorp voorkomt echter de plannen van de 3 heksen maar hierdoor wordt hij omgetoverd in een kat. De heksen zijn woedend en spreken een vloek uit over de inwoners van het dorp. De vloek komt jaren later tot leven waarna er een humoristisch en aantrekkelijk schouwspel ontstaat.

Videoslot details Wild Witches

In het videoslot Wild Witches komen de drie heksen terug net als verschillende andere symbolen waaronder het gebrouwde toverdrankje. Het is een vrolijk slot met leuke afbeeldingen. De 5 rollen bevatten na een spin 15 symbolen. Door de aanwezigheid van 20 winlijnen kunnen er allerlei winnende combinaties ontstaan.

Wild symbolen, witchy wilds, scatters en free spins zijn de features om naar uit te kijken. De inzet is geheel nar eigen keus maar daar komen wij van Netent Ipad later op terug. De instellingen van het videoslot zijn eenvoudig waardoor iedereen in staat is om dit videoslot te spelen. Zo kan je links onder verschillende instellingen aanpassen zoals het geluid aan of uit, het aantal autoplay of op het vraagteken drukken als er toch iets is wat je niet begrijpt.

Links van het groene bedieningspaneel wordt het aantal bet aangegeven wat een vermenigvuldigingsfactor is van de bet lines en de bet level. Recht naast het groene bedieningspaneel sttat het aantal behaalde winst. Waar je kan zien wat een winnende combinatie oplevert. Verder is de coin value aanwezig en de groene spin knop.

Het wild symbool

Het wild symbool is bij Wild Witches net als bij Wild Turkey, Wild Rockets en Voodoo Vibes een vervangend symbool dat alle andere symbolen behalve het scatter symbool kan vervangen. Zodra er zich een vervangingsmogelijkheid voordoet zal dit automatisch geschieden. Daarnaast krijg je voor 2, 3, 4, 5 wilds respectievelijk 10, 250, 2500 en 10000 keer je inzet uitgekeerd. Wordt er een winnende combinatie met het wildsymbool gemaakt dan wordt deze verdubbeld.

Witchy wild

De witchy wild van Wild Witches is een wild die je kan vergelijken met de golden wild van het videoslot Trolls. De witchy wild komt voor op de derde rol en is net als de gewone wild een vervanger van andere symbolen indien dit tot een win leidt. Vormt deze wild een winnende combinatie dan wordt er een vermenigvuldiging van 4 toegepast op de gewonnen prijs.

De scatter en free spins

Het scatter symbool bij Wild Witches is misschien wel het meest winstgevende symbool van het spel. Niet direct maar met de free spins die eruit voort kunnen komen wel. Bij 3 scatter symbolen begint de prijzenslag van de free spins modus al. Voor 3 scatters ontvang je namelijk 10 free spins daar waar je bij 4 en 5 scatter symbolen 20 en 30 free spins ontvangt. Niet alleen zijn er met dit symbool free spins te winnen. Bij 2 scatter symbolen wordt je een prijs toegeschoven van 2 x je inzet.

Bij 3 symbolen is dit al 5, bij 4 symbolen 25 en voor 5 scatter symbolen ontvang je 500 keer de inzet. Dit alles komt natuurlijk bovenop de gewonnen free spins. Eenmaal in de free spins kan je het aantal verhogen door opnieuw 3 of meer scatter symbolen bij elkaar te spelen. De winsten in deze ronde worden verdrievoudigd.

De Inzet

Om de inzet te bij Wild Witches bepalen moet je voor je zelf bepalen met welke coin waarde, betlevel en met hoeveel winlijnen je wilt spelen. Om tot de uiteindelijke inzet te komen worden deze 3 factoren namelijk met elkaar vermenigvuldigd. De formule wetende kan je makkelijk de minimale en maximale inzet van het spel berekenen.

De minimale inzet is:

1 Winlijn x 1 bet level x €0,01 = €0,01.
De maximale inzet is:
20 winlijnen x 4 bet level x €1,- = €80,-.